Teen Academy

Pályaorientációs kurzus kamaszoknak angol nyelven, anyanyelvi trénerrel

Álmodd meg a holnapod!

Fedezd fel, milyen egyedi személyiség rejlik benned, ismerd fel erősségeidet és találd meg azokat a lehetőségeket, amelyek csak rád várnak!

Minden középiskolás diákot szeretettel várunk, aki :

 – még bizonytalan a jövőjével kapcsolatban

– szeretné jobban megismerni önmagát

 – tudatos döntéseket akar hozni a továbbtanulásával kapcsolatban 

– és felkészülten akar nekivágni az egyetemi életnek

A pályaválasztás gyakran nehéz feladat a középiskolás diákok számára.

Az állandóan változó munkaerőpiac, az új technológiák fejlődése, és a szakmák folyamatos átalakulása új kihívásokat és döntési helyzeteket teremtenek. 

A diákoknak nemcsak a hagyományos tananyaggal kell lépést tartaniuk, 

hanem szembe kell nézniük a gyorsan változó világ elvárásaival és döntéseket kell meghozzanak a jövőjükkel kapcsolatban. 

A Teen Academy Program egyedülálló lehetőséget kínál számukra, hogy felkészüljenek mind az akadémiai, mind a személyes kihívásokra.

Mit nyújt a program?

Önismereti fejlesztés: 

A résztvevő kamaszok bepillantást nyernek saját erősségeikbe és gyengeségeikbe, így tudatosabban formálhatják jövőjüket.

Pályaválasztási iránytű: 

A fiatalok megismerik a jövő hivatásainak spektrumát, segítve őket abban, hogy a számukra legmegfelelőbb területen tudjanak érvényesülni.

Kommunikációs és prezentációs tréning: 

A hatékony érvelés és prezentáció művészete mellett a program kitér a CV és motivációs levél írásának finomságaira is.

A kurzus trénere:

Gabe Thomas (USA)

Gabe egy tapasztalt new yorki közgazdász, angol oktató és tréner, aki kifejezetten a tinédzserek oktatására és fejlesztésére szakosodott. Karrierje során számos innovatív módszert ismert meg és alkalmazott a fiatalok fejlődésének elősegítésére. Angol nyelv oktatásával, valamint Erasmus trénerként szerzett széleskörű tapasztalata révén Gabe rendkívüli érzékenységgel rendelkezik a tinédzserek igényeinek megértésében és támogatásában. Egyedi, diák-centrikus megközelítése segít a fiataloknak felfedezni és fejleszteni saját képességeiket, valamint elősegíti őket abban, hogy megtalálják saját helyüket a világban. Gabe elkötelezett amellett, hogy inspirálja és felkészítse a diákokat a 21. századi kihívásokra és lehetőségekre.

Legfontosabb tudnivalók:​

Időtartam: 

5 alkalom 4×60 perces jelenléti oktatás,
4 alkalom 2×60 perces online óra

Nyelv: angol nyelven, anyanyelvi angol trénerrel

Ajánlott korosztály: 10-12. évfolyam
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Központ
Jelentkezési határidő: január 22. 

(illetve a férőhelyek erejéig, ami 12 főben limitált)

Részvételi díj: 

139,000 Ft  (az ár tartalamzza 28×60 perces órás angol nyelvű képzés díját, és az étkezést italokkal a személyes alkalmakkor)

A jelentkezés a befizetéssel válik véglegessé.

Időpont:

Személyes alkalmak:

 január 28, február 4, 11, 18, 25, március 3.

 (14-18 óráig)

(az ár magában foglalja a foglalkozás során fogyasztott innivalókat és egy szendvics uzsonna)

Online alkalmak:

március 10, 17, 24, 31. (14-16 óráig)

A Teen Academy Program során a résztvevők izgalmas és interaktív foglalkozásokon vesznek részt.

Íme egy kis betekintő az egyes alkalmak tematikájába:

1. alkalom :

Személyiség-ismeret és a Myer-Briggs Teszt:

Ez az alkalom az ismerkedéssel és a program bemutatásával kezdődik, majd a személyiségpszichológiába és a Myer-Briggs személyiségtesztbe nyújt bevezetést. A teszt kitöltése után az eredmények elemzésére kerül sor, megvilágítva a négy dimenziót és a résztvevők személyes erősségeit, gyengeségeit.

2. alkalom :

Jövő Hivatásai és Pályaválasztási Dilemmák:

Ebben a részben a diákok megismerik a jövő hivatásait és a 21. századi készségek szerepét. A szekció brainstorminggal és diákokkal folytatott beszélgetésekkel zárul, amelyek a pályaválasztási dilemmákra és a saját erősségek, érdeklődések alapján történő döntéshozatalra összpontosítanak.

3. alkalom :

Szülői Elvárások és Saját Döntések:

Ez az alkalom a szülői elvárások és a saját döntések meghozatalának kérdéseivel foglalkozik, megvizsgálva a felnőtté válás és felelősségvállalás témáját, valamint a társadalmi szerepekkel és elvárásokkal kapcsolatos kérdéseket.

4. alkalom :

Prezentációs és Érvelési Technikák:

Ez az alkalom a szülői elvárások és a saját döntések meghozatalának kérdéseivel foglalkozik, megvizsgálva a felnőtté válás és felelősségvállalás témáját, valamint a társadalmi szerepekkel és elvárásokkal kapcsolatos kérdéseket.

5. alkalom:

Projektmunka - 'A Jövő Hivatása':

A diákoknak csoportos projektmunka keretében kell kutatniuk és prezentálniuk egy kiemelt fontosságú, de még nem annyira ismert vagy elterjedt hivatást vagy szakmát. A projekt során figyelembe veszik a Myer-Briggs teszt eredményeit, hogy bemutassák, milyen személyiségtípusok számára ideális a választott hivatás.

6-7-8. Alkalmak (Online):​

Essay, CV, motivációs levél:

Ez a három online alkalom az essay írásának alapjaival, gyakorlati alkalmazásával és visszajelzésével, valamint a CV írás és a motivációs levél írásának művészetével foglalkozik.

9. alkalom (Online):

Retorika

Az utolsó online alkalom az interjútechnikákra és a személyes bemutatkozásra (personal pitch) összpontosít.

Mindezen alkalmak célja, hogy a diákok megszerezzék a pályaválasztáshoz szükséges 21. századi készségeket, önismeretet és gyakorlati tapasztalatot szerezennek.

Jelentkezés a Teen Academy-re

Blank Form (#9)